vineri, 13 mai 2016

Tips&Tricks: Masca de fata pentru tenul acneic

Hello, hello :)

Stiu ca nu am mai postat de mai bine de o saptamana, dar a fost o perioada foarte agitata. Atat de agitata, incat tenul meu a inceput sa protesteze, de la lipsa de somn, deshidratare, oboseala cronica si sunt sigura ca lista poate continua.

Am gasit pe Pinterest ( Sfântul Graal, cand vine vorba de tips&tricks, organizare, idei de outfit, etc.) o idee pentru o masca de fata pentru tenul cu probleme: Masca de fata ca miere si scortisoara. Suna delicios, nu? Este.

Principiul este simplu: o lingurita de miere, amestecata cam tot cu atata scortisoara (cantitatea poate sa difere, ca doar suntem oameni diferiti cu nevoi diferite).


Aplicare: Se intinde pasta obtinuta pe fata, iar aici avem doua optiuni:

- daca ai tenul mixt, iar obrajii se usuca, pe cand zona T se ingrasa, iti recomand sa aplici predominant pe zonele cu probleme masca, pentru ca scortisoara poate sa irite pielea foarte sensibila
- daca ai tenul gras, atunci poti aplica masca uniform, pe toata fata, bucurandu-te de noua ta imagine de Oompa Loompa.

De preferat e sa o lasi sa actioneze cam 15 minute. Eu, recunosc, am scapat din vedere cum trece timpul, si m-am uitat la un episod intreg din Game of Thrones si abia dupa, m-am spalat pe fata. Nu s-a intamplat nimic rau, nu mi s-a inrosit fata, doar ca incepuse sa se scurga si sa picure pe cearceaf.

Se spala usor, nu ramane lipicioasa fata, iar eu prefer sa aplic si niste crema hidratanta pentru ca, daca tot ma rasfat, ma rasfat pana la capat, nu? :P

Nu as recomanda, insa, sa aplici masca de mai mult de 2 ori pe saptamana, maxim 3, pentru ca risti sa iti iriti fata in mod inutil. Mierea face minuni pentru tenul acneic, dar tratamentul trebuie aplicat pe o perioada mai mare de timp, nu de 100 de ori intr-o saptamana si sa te astepti sa iti treaca.

Nu am tenul sensibil, asa ca nu stiu cum ar reactiona acest tip de ten la aceasta masca, dar pentru tenul mixt/gras, o recomand cu draga inima. Si unde mai pui ca toate ingredientele (adica cele 2 - wow) le gasesti in bucataria/camara.


Astept parerile voastre, daca ati incercat masca pana acum, sau daca aveti de gand. Va pup :*


Sampon uscat Kallos Go Go

E o nebunie cu samponul uscat. Parca a explodat piata, fiecare brand vine cu varianta proprie de sampon uscat iar eu, cumparatorul de rand, ...