joi, 24 martie 2016

Review: Cremele antiacneice IsotrexIN si Skinoren

Hello, fetelor!

Toate am trecut prin acea perioada crunta (unele inca trec, iar altele urmeaza) in care nu ne vedem fata de cosuri. Si chiar daca problema nu e atat de grava pe cat pare in metafora mea, noua asa ni se pare, si inteleg prefect.

Am decis sa pun piciorul in prag si sa ma duc la un dermatolog. Unul care sa stie ce sa imi recomande, pentru ca vechea replica "mananca sanatos" o stiu pe dinafara, dar nu pare sa dea rezultate.

Dupa un consult urmat de un mic interogatoriu (de tipul "ce mananci", "cu ce te speli pe fata", "bei alcool", "ce produse folosesti pentru ten"), mi-a recomandat doua creme: IsotrexIN si Skinoren.

Personal, mi s-au parut destul de scumpe: IsotrexIN-ul a fost 38 de lei, de la farmacia HelpNet, iar Skinoren-ul, tot de acolo, a fost 48. Am decis sa le iau, in ideea in care nu mi-au fost recomandate degeaba.

Aplicare: 

- seara, pe fata curata, aplic IsotrexIN, intr-un strat nu foarte gros. Are o consistenta de gel, iar mirosul de alcool din el este destul de puternic asa ca, va sfatuiesc sa nu aplicati foarte aproape de ochi. Intra foarte repede in piele.

Tip: daca aveti vreun cos care este "deschis", va ustura destul de tare, pret de cateva secunde, dar trece.

- dimineata, pe tenul prospat spalat, aplic Skinoren, intr-un strat subtirel. Are o textura ca de crema hidratanta si intra foarte repede in piele. Din fericire, mie nu mi-a iritat fata deloc, dar am gasit pe unele forumuri ca persoanelor cu tenul foarte sensibil le-a iritat pielea in primele zile, pana s-a obisnuit organismul cu tratamentul.

Tip: daca simtiti ca va "tine pielea" dupa ce aplicati Skinoren, la vreo 20 min cel putin, puteti sa aplicati o crema hidratanta. Cam tot dupa atata timp ne putem si machia (yay!)


Cele doua tuburi m-au tinut din octombrie pana in ianuarie, ceea ce mi se pare admirabil, pentru cat am platit.

Ce m-a convins sa le pastrez? Tot. Nu mi-au iritat fata, ambele creme s-au terminat cam in acelasi timp, dar au tinut trei luni, si si-au facut treaba. Nu mai am cosuri sub piele, mari, rosii, mici, de niciun fel. Singura ocazie in care mai fac cate unul este cand ma "iau" de vreun punct negru, dar asta este numai vina mea..

Voi mai cumpara? Am cumparat deja a doua oara. Si voi continua sa cumpar, avand in vedere ca ma bat cu aceasta problema de la 11 ani :)

Le recomand cu cea mai mare caldura, dar tin sa mentionez ca mi-au fost, totusi, recomandate de un dermatolog. Oricat le-as recomanda, tot sfatul unui dermatolog este mai potrivit.



joi, 17 martie 2016

Review: Pudra Maybelline New York, Affinitone

Mai ramanem putin in zona produselor pentru ten gras, ca sa vorbim despre pudra Maybelline New York, Affinitone. De fapt, eu vorbesc. Voi cititi :)

A fost printre primele pudre pe care le-am cumparat cu banii mei, dupa ce am determinat ce tip de ten am. A fost foarte scumpa la vremea respectiva, pentru o adolesccenta care avea doar 42 de lei alocatia. Daca nu ma insel, a fost vreo 38 de lei.

Am cumparat-o din nou, de curand, din Carrefour, cu 33 de lei. Afacere curata, avand in vedere ca nu am fost atat de limitata financiar, de data asta.

Speram sa fie la fel de buna si miraculoasa si de aceasta data, cum a fost si prima oara. A fost. Am folosit-o pana am ajuns la tabla, pana nu mai era niciun fir de produs. 

Rezista extrem de bine pe fata, are o acoperire destul de mare si sebuumul nu trece de ea. Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este sa nu te "gletuiesti" cu ea, pentru ca, aplicata in exces, poate sa aiba un aspect usor fainos. Am aflat asta pe calea cea grea...


Ca puncte negative...sincera sa fiu, nu prea are. Desi, cu piata de cosmetice atat de saturata de produse, mi se pare putin scumpa. Nu ma intelegeti gresit, stiu ca daca vrei calitate, scoti mai mult din buzunar, doar ca am impresia ca nu este chiar accesibila tuturor (desi ar trebui).

Ce m-a convins sa o pastrez: acopera foarte bine cearcanele si cosurile-monstru, aspectul final este foarte placut si rezista foarte bine (mai ales apliccata peste un fond de ten, versus aplicata peste un BB cream)

Voi cumpara din nou? Sincer... da. Dar nu acum. Vreau sa incerc si alte pudre, ca sa imi fac o idee cam ce produse sunt super-ok in functie de posibilitatile fiecaruia. 

Per total, ca produs drugstore, recomand cu caldura cam toata gama Affinitone.



marți, 15 martie 2016

Review: Rimmel London BB 9 in 1 Cream Matte

Wow. Asta da nume lung.

Am cumparat acest BB online, de pe un site de cosmetice. Ca si pret, a fost ieftin (15 lei), dar am stat cu inima cat un purice, gandindu-ma ca poate nu mi se potriveste nuanta (din nou).

Din punct de vedere al acoperirii, este mai aproape de un fond de ten decat alte BB-uri pe care le-am avut (de exemplu cel de la Nivea), lucru care m-a bucurat foarte tare.

Promite sa matifieze tenul si in acelasi timp sa il hidrateze si sa ii ascunda imperfectiunile. Spune 95% adevarul. Am constatat ca, desi este mai mat decat alte BB-uri, tot am tendinta sa ma dau cu pudra dupa ce il aplic, pentru ca aspectul final sa fie cu adevarat mat.


Pe parcursul zilei rezista destul de bine, nu se intinde pe bluze/camasi/tricouri dar, spre dupa-amiaza, un mic touch-up este binevenit: poate am eu tenul foarte gras, iar sebuumul invinge, sau poate pur si simplu BB-ul se mai duce pe parcursul zilei, dar cert este ca spre ora 5-6 se vede un luciu usor in zona nasului si a fruntii.

Acestea fiind spuse, eu sunt foarte multumita de el, mai ales ca pana sa apuce fata mea sa "lumineze" de sebuum din nou, eu deja am ajuns acasa si ma pregatesc sa ma demachiez. Este absolut perfect pentru o zi casual, in care doar ma aranjez cat sa nu ma intrebe lumea daca sunt bolnava (cearcanele si paloarea sunt de vina), eventual o zi de facultate sau de mers in parc.

Ce m-a convins sa il pastrez: e ieftin, mai bun decat ce am intalnit pana acum, nu imi usuca excesiv fata, are o acoperire medie, nuantele sunt adaptabile, se poate aplica in mai multe straturi pentru o acoperire mai mare si un tub m-a tinut aproape 3 luni (folosit aproape zilnic).

Voi cumpara din nou? Clar. De fapt, s-ar putea sa nu mai folosesc alt BB, decat daca imi va intrece asteptarile si va reusi sa se dovedeasca a fi mai bun decat cel de la Rimmel London.

Rimmel London BB 9in1 Matte Cream - Buy online


miercuri, 9 martie 2016

Review: crema cicatrizanta Bioderma Cicabio

Hello, din nou :)

Azi este randul cremei Bioderma Cicabio, recomandata pentru cicatrizarea tesuturilor.

Mi-a fost recomandata de dermatologul meu, impreuna cu alte doua creme pentru problema mea vesnica: cosurile (voi vorbi si despre acelea - daca vreti, lasati-mi un comentariu)

Crema promite sa  ajute la reconstrucţia pielii lezate de-a lungul fiecărei etape a procesului biologic de reconstrucție epidermică.

Ca pret, este destul de piperata, pentru doar 40ml, dar multe produse dermato-cosmetice sunt piperate. In farmaciile "de renume", costa 42 de lei, iar pe site-ul celor de la Farmacia Tei, costa 30 de lei. Un chilipir. Ce-i drept, eu am vazut ca e mai ieftina in alta parte, mutl dupa ce am cumparat-o, asa ca mi-am bagat putin unghiile in gat.

Un lucru bun este ca, pentru o aplicare, nu ai nevoie de foarte mult produs, in special datorita faptului ca se aplica local, strict pe zona in care e nevoie. Se intinde usor si se absoarbe relativ repede in piele, iar mirosul... nu miroase nici frumos, nici urat - e ceva neutru. Fiind facuta in mare parte din plante, culoarea este usor galbuie. Este foarte important sa fie aplicata pe pielea curata, proaspat spalata sau demachiata.

Am cumparat-o in octombrie anul trecut, si inca mai am jumatate.

Ce m-a  convins sa o pastrez: se tine de cuvant, cicatrizeaza mult mai repede decat ma asteptam iar, daca aplic crema pe un cos, indiferent cat de dureros e, cat tesut a distrus in jur, cand trece nu se vede nici macar o umbra din ce a fost, motiv pentru care nu mai am pete inchise la culoare pe fata, de la "foste" cosuri adanci sub piele.

Voi cumpara din nou? Absolut. Il recomand oricui are probleme cu cicatricile (pe fata, pe umeri, pe piept, oriunde), cei 40ml m-au surprins foarte placut.

 De tinut minte: nu este nici praf de zana, nici sclipici de licurici - dupa prima aplicare nu va face minuni. Eu am aplicat dimineata si seara, timp de cateva zile bune, pana sa vad o diferenta. Dar spun cu mana pe inima, merita asteptarea :)

Crema cicatrizanta Bioderma Cicabio - buy online

luni, 7 martie 2016

Review: Bioderma Node G sampon

Hai sa incercam ceva nou: un review. 
Si pentru ca am cumparat si folosit o gramada de produse noi, in ultima vreme, mi-am format si o parere, bineinteles. 

O sa incep cu samponul Bioderma Node G. 

Mi-a fost recomandat de o colega de munca, atunci cand m-a auzit ca ma plangeam ca mi se ingrasa foarte repede parul. Apoi, de cineva de pe Facebook. Am zis ca trebuie sa fie ceva de capul lui, asa ca l-am luat. 

Am fost surprinsa, initial, de cantitate: 400ml nu e tocmai o sticluta micuta. Mi-a placut si ambalajul, recunosc. 
Apoi, reality hit: 56 de lei, daca aveam de gand sa il cumpar de la Sensiblu sau HelpNet. 

La Farmacia Tei l-am gasit cu 35 de lei, moment in care am scos instant cardul din portofel. Sold. 

Prima spalare: de fapt, au fost doua. La prima samponare nu iese foarte multa spuma, asa ca am aplicat de doua ori (a doua oara a fost o gramaaaada de spuma - inclusiv in ochi). Are o textura foarte lichida, nu seamana cu ce sunt eu obisnuita, asa ca am pus cam mult, ce-i drept. 

Mi-a placut foarte mult cat de curat se simtea fiecare fir de par: aproape scartaiau, lucru care nu mi se intampla foarte des, pentru ca parul meu se ingrasa destul de tare. 

In prima zi, parul se simtea foarte usor, parfumat si curat - ca dupa orice spalare. Acum, sa vedem cat dureaza. 
( edit: nu foarte mult )

Ce m-a convins sa il pastrezimi curata foarte bine parul iar, dupa ce il usuc, chiar daca nu am folosit balsam, varfurile mele nu mai sunt atat de aspre, chiar am observat o imbunatatire (una binevenita). Unde dai, si unde crapa..

De ce nu o sa il cumpar din nounu m-a scapat de parul gras, tot la doua zile, maxim trei, ma spal pe par, din pacate. 

Sper sa va fie de folos :)



Sampon uscat Kallos Go Go

E o nebunie cu samponul uscat. Parca a explodat piata, fiecare brand vine cu varianta proprie de sampon uscat iar eu, cumparatorul de rand, ...