miercuri, 6 aprilie 2016

Tips & Tricks : Uleiul de cocos

Hello, girls !


Toate avem nevoie de un secret al nostru, un ingredient bun la toate, remediul la care apelam in mai multe ocazii.

Azi, il voi prezenta pe al meu (unul din ele, cel putin): uleiul de cocos.

In primul rand, este foarte foarte important CAT ulei de cocos cumperi: daca faci ca mine, si nu stii de la bun inceput cum ar trebui sa il alegi, vei cumpara cel mai ieftin borcanel (ceea ce nu e neaparat un lucru rau), in cantitatea cea mai mare.

Eu mi-am cumparat anul trecut, in vara, din Obor, cu 22 de lei, un borcanel de 500ml de ulei de cocos. 500ml. Iata-ma acum, un an mai tarziu, cu borcanelul pe cale sa expire (prin iulie), dar in continuare 80% neconsumat.

Lectia de invatat aici: nu te lacomi la jumatate de kg de produs, pentru ca nu vei consuma atat de mult pe cat iti imaginezi, si vei ajunge sa il arunci.

In al doilea rand, trebuie sa fii atenta CE ulei de cocos alegi: trebuie sa fie presat la rece, de preferat organic, ne-dezodorizat, si cel mai important: nu trebuie sa fie rafinat. Altfel, isi pierde din proprietati, iar efectele sunt diminuate.

Aplicarile sunt multiple. Am citit articole in care uleiul de cocos ar avea peste 80 de utilizari. Sincer, eu nu il folosesc la 80 de lucruri diferite (daca as fi facut-o, probabil nu eram acum pe calse sa arunc trei sferturi de borcanel).

O sa va spun la ce il folosesc eu, personal, in viata mea de zi cu zi:

1. In loc de crema hidratanta, noaptea.
L-am folosit mai ales in perioada in care aveam tenul foarte iritat si plin de acnee, si m-a ajutat foarte mult cu roseata acesteia si hidrateaza foarte bine pielea, peste noapte. Cercetatorii au descoperit ca uleiul de cocos are o activitate analgezica si reduce umflaturile, ceea ce e un super-beneficiu.

2. Masca de par.
Duuh. Este arhi-populara masca de par din ulei de cocos, si este asa cu un motiv: chiar e foarte buna. O las sa actioneze 1h, 2h. 4h, depinde cat timp am, si apoi ma spal pe cap ca de obicei. De obicei imi fac masca o data pe saptamana.

3. "Crema" pentru ras.
Mai ales in zonele foarte sensibile si care se irita repede. S-a intamplat intr-o seara sa raman fara spuma de ras, iar uleiul de cocos era la indemana. Am zi ca nu ma costa nimic sa incerc, si nu puteam fi mai placut surprinsa. Nu mi-a iritat pielea, iar lama parca aluneca mai usor. Foarte multlumita de trucul asta.

4. Ulei post-epilat.
Si cu epilatul e aceeasi poveste ca si cu rasul: piele iritata. Am dat cu ulei de cocos pe zona epilata si, pe langa faptul ca nu m-a mai usturat, imi luceau picioarele in lumina soarelui de parca eram scoasa de pe podium (Nu va ganditi ca straluceam ca un bec. Era un luciu subtil, sanatos).

5. Exfoliant pentru corp.
Obisnuiam sa imi fac un scrub home-made, din ulei de masline si zahar. Cu mana pe inima recunosc ca nu imi place mirosul uleiului de masline. Stiu ca e sanatos, si il folosesc in salate si la gatit, dar tot nu imi place sa il miros. Am inlocuit uleiul de masline cu cel de cocos, si totul e muuult mai bine.
Reteta scrub-ului: la 1 lingura de zahar, pun 2 linguri de ulei. Amestec, aplic, clatesc. Done :)

Bineinteles ca, momentan, in timp ce scriu, astea sunt singurele utilizari care mi-au venit in minte, dar sunt si cele mai frecvent utilizate  de mine.

Daca mai stiti si alte utilizari, let me know, sunt mereu dispusa sa incerc lucruri noi :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sampon uscat Kallos Go Go

E o nebunie cu samponul uscat. Parca a explodat piata, fiecare brand vine cu varianta proprie de sampon uscat iar eu, cumparatorul de rand, ...