vineri, 22 aprilie 2016

Review: Fond de ten Maybelline New York AffiniMat

Hello, fetelor !

Dupa cum stiti (pentru ca am mentionat de o suta de ori), eu am tenul mixt spre gras. Asta inseamna ca nu pot sa folosesc exxclusiv nici produse pentru ten gras, nici produse pentru ten sensibil (obrajii si pometii mi se usuca si irita foarte repede).

Pana acum, am folosit fondul de ten de la L'Oreal Paris Accord Parfait. Este foarte bun, si il recomand cu caldura, doar ca este o nuanta potrivita pentru perioada in care sunt mai...bronzata.

Asa ca am cumparat un nou fond de ten. Am avut, in trecut, un fond de ten de la  Maybelline New York, Affinitone. Avea o acoperire foarte buna, o gama larga de culori si nu imi irita fata. Singura problema era ca incepeam sa lucesc, inspre dupa-amiaza.

Am cumparat Maybelline New York AffiniMat. M-am gandit ca ar fi perfect pentru tenul meu. Este adevarat, nuanta e perfecta. Si cam atat. Spre deosebire de semi-omonimul sau, Affinitone, AffiniMat nu are o acoperire asa de mare, e mai mult ca un BB decat ca un fond de ten.

Nu neg faptul ca poate fi aplicat in mai multe straturi, dar cu celalalt si cu cel de la L'Oreal nu este nevoie, acoperirea fiind foarte buna inca de la primul strat.

Pe langa asta, am observat ca nu imi prieste foarte tare in portiunile de piele uscata. Acolo, as putea spune chiar ca simt cum ma tine si ma inteapa, putin. Am fost foarte dezamagita.

Ca pret, a fost accesibil. Cam cat un BB (cumparat online, a fost 24 de lei). Daca ma gandesc bine, se aseamana din mai multe puncte de vedere cu un BB, decat cu un fond de ten.

Ce m-a convins sa il pastrez? Adevarul e ca nu am vrut sa arunc banii dati pe el. Asta, si faptul ca am ramas si fara dragul meu BB (cel de la Rimmel London, despre care am vorbit aici). Asta ar fi cam tot, din pacate...

Voi cumpara din nou? Nu. Clar, nu. Voi face un efort si voi cumpara un L'Oreal Paris Accord Parfait intr-o nuanta mai deschisa, pentru ca nu ma lasa la greu si textura e absolut superba - ii voi face un review cat de curand.

Marturisesc ca sunt dezamagita...

miercuri, 13 aprilie 2016

Review: Ruj Avon Extra Lasting (Fiery Red)

Hello, fetelor :)

Desi am fost reprezentant Avon o buna bucata de timp, produsele lor sunt departe de ceva high-end. Bineinteles, exista si exceptii, dar de-aia li se spune exceptii.

Am incercat toate gamele, toate produsele, in toate combinatiile. Am ajuns la gama Extra Lasting: rimel, fond de ten, eyeliner si ruj.

Azi o sa povestesc despre rujul lor, in nuanta Fiery Red.

Desi am fost sceptica, am zis sa orice fata are nevoie de un ruj rosu in portfard. Pentru ca trebuie. Asa ca l-am luat pe cel mai rosu dintre cele rosii.

In brosura, promitea sa reziste multe multe ore pe buze, ca e rezistent la transfer, ca nu usuca buzele si alte unicornisme de genul.

Cand a ajuns, am fost socata: pigmentul este cu adevarat puternic, si aluneca foaaarte usor pe buze. Acum, problema e urmatoarea: rezista? Da. Rezista mult mai mult decat un ruj obisnuit, dar totusi nu cat un Lip Stain mat. Dar pentru cerintele mele si pentru banii pe care i-am dat la momentul respectiv (vreo 12 lei), este perfect.

Mi-era oarecum teama ca imi va usca buzele, iar cum eu si-asa am buzele crapate si uscate in general, dar nu a fost cazul: desi culoarea nu se ducea, buzele mele erau mereu moi si nicidecum uscate. Asta mi-a placut foarte mult.

Cu rezistenta la transfer... ce pot sa spun.. nu prea rezista daca iti stampilezi iubitul pe obraz. Dar chiar daca se mai ia la transfer, buzele raman in continuare rujate si sexy. Dap, sexy, pentru ca nuanta Fiery Red chiar este o nuanta pasionala.

Ce m-a convins sa il pastrez? Se aplica usor, se corecteaza la fel de usor, ramane mult timp pe buze, culoarea e foarte intensa si nu imi usuca deloc buzele. Plus ca, daca aplic pudra translucenta peste (peste un servetel, normal), devine mat si foarte classy.

Voi mai cumpara? Deja detin patru: Fiery red, Vintage Pink (pentru zile casual), Sunkissed Ginger (nude-ul perfect.) si Totally Twig (bun pentru toamna). In geanta le port doar pe primele doua :)





miercuri, 6 aprilie 2016

Tips & Tricks : Uleiul de cocos

Hello, girls !


Toate avem nevoie de un secret al nostru, un ingredient bun la toate, remediul la care apelam in mai multe ocazii.

Azi, il voi prezenta pe al meu (unul din ele, cel putin): uleiul de cocos.

In primul rand, este foarte foarte important CAT ulei de cocos cumperi: daca faci ca mine, si nu stii de la bun inceput cum ar trebui sa il alegi, vei cumpara cel mai ieftin borcanel (ceea ce nu e neaparat un lucru rau), in cantitatea cea mai mare.

Eu mi-am cumparat anul trecut, in vara, din Obor, cu 22 de lei, un borcanel de 500ml de ulei de cocos. 500ml. Iata-ma acum, un an mai tarziu, cu borcanelul pe cale sa expire (prin iulie), dar in continuare 80% neconsumat.

Lectia de invatat aici: nu te lacomi la jumatate de kg de produs, pentru ca nu vei consuma atat de mult pe cat iti imaginezi, si vei ajunge sa il arunci.

In al doilea rand, trebuie sa fii atenta CE ulei de cocos alegi: trebuie sa fie presat la rece, de preferat organic, ne-dezodorizat, si cel mai important: nu trebuie sa fie rafinat. Altfel, isi pierde din proprietati, iar efectele sunt diminuate.

Aplicarile sunt multiple. Am citit articole in care uleiul de cocos ar avea peste 80 de utilizari. Sincer, eu nu il folosesc la 80 de lucruri diferite (daca as fi facut-o, probabil nu eram acum pe calse sa arunc trei sferturi de borcanel).

O sa va spun la ce il folosesc eu, personal, in viata mea de zi cu zi:

1. In loc de crema hidratanta, noaptea.
L-am folosit mai ales in perioada in care aveam tenul foarte iritat si plin de acnee, si m-a ajutat foarte mult cu roseata acesteia si hidrateaza foarte bine pielea, peste noapte. Cercetatorii au descoperit ca uleiul de cocos are o activitate analgezica si reduce umflaturile, ceea ce e un super-beneficiu.

2. Masca de par.
Duuh. Este arhi-populara masca de par din ulei de cocos, si este asa cu un motiv: chiar e foarte buna. O las sa actioneze 1h, 2h. 4h, depinde cat timp am, si apoi ma spal pe cap ca de obicei. De obicei imi fac masca o data pe saptamana.

3. "Crema" pentru ras.
Mai ales in zonele foarte sensibile si care se irita repede. S-a intamplat intr-o seara sa raman fara spuma de ras, iar uleiul de cocos era la indemana. Am zi ca nu ma costa nimic sa incerc, si nu puteam fi mai placut surprinsa. Nu mi-a iritat pielea, iar lama parca aluneca mai usor. Foarte multlumita de trucul asta.

4. Ulei post-epilat.
Si cu epilatul e aceeasi poveste ca si cu rasul: piele iritata. Am dat cu ulei de cocos pe zona epilata si, pe langa faptul ca nu m-a mai usturat, imi luceau picioarele in lumina soarelui de parca eram scoasa de pe podium (Nu va ganditi ca straluceam ca un bec. Era un luciu subtil, sanatos).

5. Exfoliant pentru corp.
Obisnuiam sa imi fac un scrub home-made, din ulei de masline si zahar. Cu mana pe inima recunosc ca nu imi place mirosul uleiului de masline. Stiu ca e sanatos, si il folosesc in salate si la gatit, dar tot nu imi place sa il miros. Am inlocuit uleiul de masline cu cel de cocos, si totul e muuult mai bine.
Reteta scrub-ului: la 1 lingura de zahar, pun 2 linguri de ulei. Amestec, aplic, clatesc. Done :)

Bineinteles ca, momentan, in timp ce scriu, astea sunt singurele utilizari care mi-au venit in minte, dar sunt si cele mai frecvent utilizate  de mine.

Daca mai stiti si alte utilizari, let me know, sunt mereu dispusa sa incerc lucruri noi :)


marți, 5 aprilie 2016

Review: Tratament pentru unghii Eveline S.O.S Brittle and Broken

Ce isi doreste orice fata de la unghiile ei? Sa fie frumoase, sanatoase, lungi, puternice si sa nu se exfolieze.

Si ce se intampla atunci cand Mama Natura te inzestreaza exact cu opusul? Pierzi luni intregi cautand ceva care sa dea roade, pana ajungi la concluzia ca mai bine iti pui unghii false, ca sa te poti bucura de o manichiura frumoasa.

Pai, nu stiu cum sa va spun, dar nu mai e cazul.

Meditatoarea mea din clasa a 12-a mi-a recomandat acest lac de unghii, cand mi s-a exfoliat o unghie pana la ultimul strat, si il folosesc cu sfintenie de mai bine de doi ani. Ii raman recunoscatoare pana in ziua de azi.

Am auzit multe lucruri bune despre produsele celor de la Eveline, dar nu am cumparat nimic de la ei, pana la tratamentul S.O.S Brittle and Broken.

Aplicare: In fiecare dimineata, timp de trei zile, strat peste strat. Fiind tratament, straturile nu se aduna, ca la o oja, dar dau un luciu  subtil unghiei. In a patra zi, sterg cu acetona, si reiau procesul de aplicare timp de inca trei zile.

Durata tratamentului: Eu repet aplicarile cam doua saptamani, trei maxim. Apoi, iau o pauza, timp in care ma bucur de unghiile mele rezistente (unde mai pui ca, daca nu ma insel, mi se pare ca si cresterea este putin accelerata, ceea ce ma incanta foarte tare).

Ca pret, mi se pare mai mult decat acceptabil (13 lei), motiv pentru care nu imi lipseste acest tratament din casa/geanta.

Ce m-a convins sa il pastrez? Face ceea ce promite, este ieftin, se usuca foarte repede, imi hraneste unghiile foarte bine, si mi le-a regenerat in timp record dupa ce au fost distruse de lipiciul folosit la aplicarea unghiilor false (am aflat ca nu toata lumea pateste asa, dar ce pot spune... clar nu ma mai intorc la acrilice).

Voi mai cumpara? Tocmai am facut-o, acum o saptamana, si voi cumpara din nou dupa ce se va termina si sticluta aceasta.

Nu exista cuvinte suficiente pentru a lauda acest tratament, il recomand cu cea mai mare caldura.




Sampon uscat Kallos Go Go

E o nebunie cu samponul uscat. Parca a explodat piata, fiecare brand vine cu varianta proprie de sampon uscat iar eu, cumparatorul de rand, ...